Italiensk mandelkage
Ingredienser:
6 æg
200 g mandler ( 50 g til topping)
150 g sukker
50 g vanillesukker
1 stk. Vanillestang
75 g mel + 1 spsk. til formen
1 1/2 tsk. bagepulver
skallen og saften af en usprøjetet citron.
Glasur:
flormelis
Amaretto likør
hakkede mandler + lidt citronskal
Fremgangsmåde:
Smut mandlerne og hak dem fint, evt. i foodprocessor. Pas på, de ikke males til pulver. Hak dem evt. med skal på, hvis du har meget travlt. Smør en springform og drys med en spsk. mel. Skil æggene og pisk hviderne stive. Rør resten af melet og bagepulver sammen med mandlerne. Pisk æggeblommerne med sukker og vanillesukker + kornene fra vanillestangen. Pisk citronskal og saft i. Bland med de tørre ingredienser. Fold forsigtigt æggehviderne i. Hæld dejen i en springform og bag kagen i ca. 35 min ved 175 grader.
Når kagen er kold, pyntes den med glasur af flormelis, Amaretto.
Glasuren skal være meget fast. Drys den våde glasur med de hakkede, ristede mandler + citronskal.
Velbekomme!!!!