lørdag den 11. februar 2012

Mandel/lemon kage Diy

Her er opskriften på min mandel/lemonkage, håber du må nyde den Anette.






Italiensk mandelkage

Ingredienser:

6 æg
200 g mandler ( 50 g til topping)
150 g sukker
50 g vanillesukker
1 stk. Vanillestang
75 g mel + 1 spsk. til formen
1 1/2 tsk. bagepulver
skallen og saften af en usprøjetet citron.

Glasur:

flormelis
Amaretto likør

hakkede mandler + lidt citronskal

Fremgangsmåde:

Smut mandlerne og hak dem fint, evt. i foodprocessor. Pas på, de ikke males til pulver. Hak dem evt. med skal på, hvis du har meget travlt. Smør en springform og drys med en spsk. mel. Skil æggene og pisk hviderne stive. Rør resten af melet og bagepulver sammen med mandlerne. Pisk æggeblommerne med sukker og vanillesukker + kornene fra vanillestangen. Pisk citronskal og saft i. Bland med de tørre ingredienser. Fold forsigtigt æggehviderne i. Hæld dejen i en springform og bag kagen i ca. 35 min ved 175 grader.
Når kagen er kold, pyntes den med glasur af flormelis, Amaretto.
Glasuren skal være meget fast. Drys den våde glasur med de hakkede, ristede mandler + citronskal.


Velbekomme!!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar